Паста за зъби ПОМОРИН

Паста за зъби ПОМОРИНСъвременен европейски бренд, създаден през 1955 г. от професионалисти-фармацевти и стоматолози за ефективна употреба в домашни условия.

Pomorin® е един от най-старите все още използвани брендове в Европа, специално създаден, за да подпомага борбата със специфични проблеми на сутната кухина. Нашите продукти са разработени, внедрени и произвеждани от фармацевти и иноватори и предлагат специализирано действие за домашна употреба.
Посветили сме знанията и усилията си на разработване и предлагане на висококачествени козметични продукти, съдържащи внимателно подбрани действащи природни съставки в точните пропорции и дози. 

POMORIN®   

Още от самото си създаване през 1955  Pomorin® е изключително популярен, обичан и търсен бренд, специализиран в борбата със специфични проблеми на здравето на устната кухина. Пастите за зъби  Pomorin® са създадени като резултат от продължителни изследвания на специалисти фармацевти и благодарение на над 90-годишния ни комулативен опит в иновациите в областта на козметиката са търсени и днес.
Продуктите от серията притежават уникални и ефективни формули, които да задоволят и най-претенциозните потребители и да отговорят на последните тенденции в развитието на козметологията и стоматологията. Всички продукти са нотифицирани в CPNP портал на козметични продукти, съгласно европейските изисквания и напълно отговарят на всички европейски стандарти и регулации. Дългогодишната лоялност на нашите потребители е свидетелство за качеството на пасти за зъби  Pomorin®.
Уникалната комбинация от Поморийска луга и последни тенденции в активните съставки на продукти за орална хигиена осигурява изключително ефективното действие на продуктите от серията в борбата с различни орални проблеми (като възпаление на венците, кариес, пародонтоза, гингивит и др.)

Иновативна грижа за устната кухина, създадена на основа на науката
Иновации, внедряване и развитие са в основата на нашата мисия. Отдадеността ни на науката превърна  Pomorin® във водещ бренд от Източна Европа в областта на устната хигиена. Посветили сме се на създаване  на  продукти от следващо поколение, които да поддържат здравето и красотата на Вашата усмивка.

Изследване и развитие
Нашата философия въплъщава причината за съществуването ни повече то век. През 1983 г. в град Пловдив е основан единственият в България Научно-изследователски Институт по парфюмерия, козметика и етерични масла, който през 1992 става част от отдел "Иновации" в Ален Мак, в който работят най-добрите специалисти в козметичния бранш, с дългогодишен опит и традиции. В нашето ДНК е заложено винаги да търсим нови иновативни подходи, постоянно да провеждаме изследвания и да се стремим да предлагаме най-доброто качество на нашите потребители.
Ангажирали сме се да поддържаме най-високите стандарти на качество в производството и предлагането на нашите продукти. Осигуряваме това като внимателно следим изпитанията преди внедряването на нашите продукти и ги произвеждаме под действието на редица международно признати стандарти за качество като  ISO и GMP. 
   
Клинически изпитания 
Брендът Поморин® предлага висококачествени продукти за домашна употреба, подходящи за чувствителни зъби. 
Последните изследвания сочат, че дългосрочното наличие на стоматологични проблеми води до трайно увреждане на венците и появата на чувствителни зъби. 
За нас изпитанието бе да предложим пасти за зъби, които са подходящи за чувствителни зъби. Поморин® са точно такива, защото ние успяхме да:
~ изключим от състава агресивни активни вещества, които допълнително да повишават чувствителността и да изострят нервите на зъба;
~ да не включваме  силно абразивни съставки;
~ да използваме активни съставки от естествен произход - като Поморийската луга;
~ да предлагаме продукти, които поддържат киселинното равновесие на слюнката.

Колко е важно да избереш правилните продукти

За да се поддържа доброто здраве на венците и зъбите, е необходима подходящата схема на грижа за тях.Въпреки че конкретните стъпки до голяма степен зависят от моментното състояние на венците и зъбите, всеки ефективен режим трябва да съдържа 3 основни елемента - превенция, защита и корекция.
В Ален Мак България сме основали философията на нашите продукти и образователната програма по тях около тези 3 принципа. Тези 3 стъпки са насочени към намаляване на ефектите от ежедневния прием на цигари, кафе, вино и сладко и осигурява ефективна програма  за поддържане и подобряване здравето и външния вид на венците и зъбите.
Поморин® предлага продукти за орална хигиена и е сигурен съюзник в борбата за здрави зъби и красива усмивка.

ИСТОРИЯ НА  POMORIN®

Професор Динко Странски е бележит български учен стоматолог.  През 1947 год. за първи път въвежда   профилираното преподаване по детска стоматология. 
Усъвършенстването на учебния план и програма   по детска стоматология   и придават формата и съдържанието на самостоятелна дисциплина, което довежда и до създаването на самостоятелна катедра по Детска стоматология през 1962 г., чийто пръв ръководител е проф. Странски. 

1955 г. - паста за зъби ПОМОРИН® е произведена за пръв път
-  През  1954 г. екип от стоматолози, биолози, химици и фармацевти, начело с проф. Динко Странски започват изследвания по разработката на уникална паста за зъби с неизползвана до този момент лечебна съставка, която да успокоява периодонтални проблеми и кървене на веците;
- През 1955 г. е стабилизирана формулата на тази паста за зъби. Наречена е "Поморин" на името на основната си активна съставка- луга от езерото край Поморие;
- През 1957 г. паста за зъби Поморин® е успешно въведена на пазара

- За периода  1957-1989 г. паста за зъби Поморин бързо се превръща в топ-продукт  в България и държавите от СССР, изнасят се десетки ТИР-ове с продукта в месец;
- Поморин® е един от най-старите все още използвани брендове в Европа;
- Всички наши продукти са създадени с безкомпромисно съблюдаване на добрите производствени практики и предлагат ефективно действие при редица проблеми на устната кухина, постижимо с домашна употреба;
- Освен своите хигиенически свойства, пасти за зъби Поморин® притежават и клинически изпитания за совя ефект;
- Днес Поморин® е надежден съюзник в борбата с редица проблеми  на венците и зъбите.


АКТИВНИ СЪСТАВКИ В  POMORIN®

Поморийска луга
Поморийската луга е различна по състав и действие от морската вода и съдържа цялото богатство от минералния и органичния й състав.
- има добра биологична поносимост, стимулиращо действие върху ензимната активност на слюнката и защита на тъканната повърхност на устната кухина, т.е активира естествените имунозащитни механизми в устната кухина;
- лечебните й фактори оказват специфично действие върху организма предимно по нервно-рефлекторен път, с отключване на интимни адаптивни реакции, при които най-важно участие имат ендокринните механизми и хипоталомо - хипофизно - адренокорти кални, хипофизо-тиреоидно,симпатико-адренална вериги;
- доказано е също така и противовъзпалителното, вазоделатиращото, антибиологичното и миорелаксиращото действие на поморийската луга;
- има много добър ефект при атонични рани.

Действие:
- нормализира естествената защитна функция на слюнката
- повишава устойчивостта на емайла, като по този начин намалява появата на кариес
- неутрализира действието на кислородно-алкалния баланс на устната кухина
- намалява подуването на тъканите на венците.

Преимущества
ПРЕДКЛИНИЧНИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ:
-  притежава добра местна преносимост
- отсъствие на алергенни и токсични свойства
- отсъствие на раздразняващи действия.
 
КЛИНИЧНИ ИЗПИТАНИЯ:
-  кариес-профилактично действие: намаление на вероятността за възникване на кариес на 59%, понижение на показателите за поява на нов кариес по зъбите
- налепо-почистващо действие - 60%. Редукция на индекса за налепи (измерен по Green Vermillion) на 31,5%
- противовъзпалително действие: бърз положителен ефект при при гингивити, спиране на кървенето.
- намаление проявлението на пародонтопатия 71%

Медико-биологични изследвания на Поморийската луга:
потискане на увеличението на микроорганизмите (Staphylococcus aureus, Staphylococcus haemolyticus, Lactobacterium casei и Candida albicans) е достатъчно за обезпечение на нормалното състояние на микрофлората на устната кухина

Становище на специалистите: 
"Фармакологичните изследавния на медицинската луга показват, че тя има добра биологична поносимост, стимулиращо действие върху ензимната активност на слюнката и защита на тъканната повърхност на устната кухина, т.е. активира естествените имунозащитни механизми в устната кухина."
           Биохимично изследване на Поморийската езерна луга-Кирчев П., Химитлийска Хр., Странски Д.
 
"Българските пасти за зъби Поморин,.... са аналогични по биологични свойства с вносните пасти за зъби Blend-a-med, Colgate, Signal, Жемчуг"
           Сравнително медико-биологично изследване на български с вносни пасти за зъби- Л.Петрова, М. Николова, Р. Душкова, С. Заркова

ПРОДУКТИ ОТ СЕРИЯТА POMORIN®

Паста за зъби Pomorin Classic 100mlсъдържа  50% Поморийска луга
възстановява  | защитава | подсилва

Уникалната формула на паста за зъби Pomorin® Classic
 оказва благотворно действие върху зъбите и устната кухина
НЕ съдържа флуор!

* Продуктът не е тестван върху животни и отговаря на всички изисквания на стандартите за качество  ISO и  GMP.

Паста за зъби Pomorin е създадена през 1954 г. от научен колектив от стоматолози, химици, биолози и фармацевти,  начело с проф. Странски, ръководител на Отделението по детска стоматология към БАН.
 
Pomorin е единствената солева  профилактическа паста за зъби, която съдържа медицинска луга от Поморийското езеро.  Тя има добра биологична  съвместимост и оказва стимулиращо действие на ензимната активност на слюнката и  повишава  защитните функции на  тъканите на устата, т.е. активира естествените имунно-защитни механизми на устната кухина.
 
Уникалната формула с 50% Поморийска луга притежава клинично доказано антибактериално,  противовъзпалително и кръвоспиращо действие. Редовната й употреба подобрява общото състояние на венците и зъбите:  укрепва зъбния емайл, предпазва от появата на кариес, тонизира тъканите на венците и помага в борбата с пародонтозата.

Детайли:
~ съдържа  50 % Поморийска луга
~ нормализира защитните функции на слюнката
~  защитава от появата на кариес
~  притежава анти-възпалително действие
~  нормализира киселинния индекс в устната кухина
~  намалява отока на венците
~  понижава свръхчувствителността на зъбите и венците
~  удобна разфасовка

Състав: MARIS AQUA*, CALCIUM  CARBONATE, AQUA, HYDRATED SILICA, PEG-8, CELLULOSE GUM, SODIUM LAURYL SULFATE,  TITANIUM DIOXIDE, AROMA, LIMONENE, EUGENOL, CINNAMAL, SODIUM SACCHARIN,  2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL
*SALTY LAKE CONCENTRATE

Начин на употреба:
Поставете върху четката и почиствайте зъбите в продължение на 2-3 минути, не по-малко от 2 пъти дневно. 
 
Продуктът е подходящ за  възрастни и деца над 7 години. Да се съхранява на сухо място при температура от +5 ° до +25°.

Защо  Поморин®?
От самото си създаване през 1955 г. паста за зъби Поморин® е известен и търсен бренд в борбата за здрави венци и зъби.  Пасти за зъби Поморин® са резултат от дългогодишни изследвания и експерименти и от над 90-годишния ни опит в създаване на висококачествени продукти за грижа за устната кухина.

Паста за зъби Pomorin MAX Защита и възстановяване на емайла 100mlсъдържа  36% Поморийска луга
почиства | освежава | защитава

Уникалната формула на паста за зъби Pomorin® MAX Protection
 оказва благотворно действие върху зъбите и устната кухина
НЕ съдържа флуор!

* Продуктът не е тестван върху животни и отговаря на всички изисквания на стандартите за качество  ISO и  GMP.

Паста за зъби Pomorin е създадена през 1954 г. от научен колектив от стоматолози, химици, биолози и фармацевти,  начело с проф. Странски, ръководител на Отделението по детска стоматология към БАН.
 
Pomorin е единствената солева  профилактическа паста за зъби, която съдържа медицинска луга от Поморийското езеро.  Тя има добра биологична  съвместимост и оказва стимулиращо действие на ензимната активност на слюнката и  повишава  защитните функции на  тъканите на устата, т.е. активира естествените имунно-защитни механизми на устната кухина.
 
Уникалната формула с активно действие на 36% Поморийска луга  притежава антибактериален ефект, предпазва от появата на кариес, възстановява зъбния емайл и намалява чувствителността  на зъбите. Редовната й употреба осигурява максимална защита и подобрява общото състояние на венците и зъбите.

Детайли:
~ съдържа 36 % Поморийска луга
~  заздравява венците
~  притежава анти-възпалително действие
~  защитава от кариес
~ заздравява зъбния емайл
~  понижава свръхчувствителността на зъбите и венците
~  нормализира рН и баланса на слюнката
~  удобна разфасовка

Състав: MARIS AQUA*,  AQUA, CALCIUM,  CARBONATE, HYDRATED SILICA, PEG-8, CELLULOSE GUM, SODIUM LAURYL SULFATE,  TITANIUM DIOXIDE, AROMA, LIMONENE, SODIUM SACCHARIN,  2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL
*SALTY LAKE CONCENTRATE

Начин на употреба:
Поставете върху четката и почиствайте зъбите в продължение на 2-3 минути, не по-малко от 2 пъти дневно. 
 
Продуктът е подходящ за  възрастни и деца над 7 години. Да се съхранява на сухо място при температура от +5 ° до +25°.

Защо  Поморин®?
От самото си създаване през 1955 г. паста за зъби Поморин® е известен и търсен бренд в борбата за здрави венци и зъби.  Пасти за зъби Поморин® са резултат от дългогодишни изследвания и експерименти и от над 90-годишния ни опит в създаване на висококачествени продукти за грижа за устната кухина.

Паста за зъби Pomorin Антипародонтоза 100ml
съдържа  10% Поморийска луга
успокоява | облекчава | защитава

Уникалната формула на паста за зъби Pomorin® Анти Пародонтоза 
 оказва благотворно действие върху зъбите и устната кухина
НЕ съдържа флуор!

* Продуктът не е тестван върху животни и отговаря на всички изисквания на стандартите за качество  ISO и  GMP.

Паста за зъби Pomorin е създадена през 1954 г. от научен колектив от стоматолози, химици, биолози и фармацевти,  начело с проф. Странски, ръководител на Отделението по детска стоматология към БАН.
 
Pomorin е единствената солева  профилактическа паста за зъби, която съдържа медицинска луга от Поморийското езеро.  Тя има добра биологична  съвместимост и оказва стимулиращо действие на ензимната активност на слюнката и  повишава  защитните функции на  тъканите на устата, т.е. активира естествените имунно-защитни механизми на устната кухина.
 
Уникалната формула с активно действие на 10% Поморийска луга притежава  антибактериален ефект, намалява чувствителността на зъбите и повишава естествените защитни функции на слюнката.  Редовната й употреба понижава киселинността в устната кухина, укрепва стените на кръвоносните съдове на венците и  намалява кръвотечението.

Детайли:
   ~ съдържа 10 % Поморийска луга
   ~  заздравява венците
   ~  увеличава естествените защитни функции на слюнката
   ~  намалява възпаленията
   ~  намалява развитието на пародонтоза с 71%
   ~  понижава свръхчувствителността на зъбите и венците
   ~  намалява отока и кървенето на венците
   ~  удобна разфасовка

Състав: AQUA, CALCIUM CARBONATE,  MARIS AQUA*, HYDRATED SILICA, PEG-8, TITANIUM DIOXIDE, CELLULOSE GUM, SODIUM  LAURYL SULFATE, AROMA, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, RHUS COTINUS LEEF  EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM SACCHARIN, 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL
*SALTY LAKE CONCENTRATE

Начин на употреба:
Поставете върху четката и почиствайте зъбите в продължение на 2-3 минути, не по-малко от 2 пъти дневно. 
 
Продуктът е подходящ за  възрастни и деца над 7 години. Да се съхранява на сухо място при температура от +5 ° до +25°.

Защо  Поморин®?
От самото си създаване през 1955 г. паста за зъби Поморин® е известен и търсен бренд в борбата за здрави венци и зъби.  Пасти за зъби Поморин® са резултат от дългогодишни изследвания и експерименти и от над 90-годишния ни опит в създаване на висококачествени продукти за грижа за устната кухина.