fbpx

Добра рутина при грижата за лежащо болни е ключът за дом без лоши миризми

syvet-za-grija-pri-lejashto-bolni

Осигуряването на качество в грижите при инконтиненция е предизвикателство за всяко лечебно заведение или болногледач. Миризмата на урина влияят негативно върху качеството на живот на пациенти, служители и близки хора.
Как да се справим с неприятната миризма?

● Ежедневно почистване и дезинфекциране на помещението е много важно.

●  Всекидневни хигиенни процедури на болния;

●  Изборът на правилната комбинация от продукти за инконтиненция и прилагането им в рутинни грижи са важен фактор – правилен размер, тип и ниво на абсорбция. Използването на грешен размер, независимо дали е малък или голям, може да доведе до нежелани течове;

●  Използвайте еднократни подложки върху спалното си бельо, освен пелени и еднократни гащи, особено през нощта. Защитата на леглото добавя допълнителен слой сигурност за случайни течове, чрез тях можете да защитим мебелите си;

●  Проветрявайте често помещенията. Домът и стаята, трябва редовно да се проветрява, за да влиза чист въздух;

●  Използвайте ароматизатор за въздух;

●  Изхвърляйте отпадъците правилно. Ако има замърсявания или течове, изхвърлете еднократните подложки, памперси с ръкавици в еднократна торбичка. Завържете добре за да избегнете миризмата докато изхвърлите в контейнера.

Качествените санитарни продукти – пелени, еднократни подложки са едно добро решение, за да се осигури комфорт и уют на близките си. С 15 годишен опит, продуктите с марката Alivio се развиват постоянно, осигурявайки качествена грижа за хората с проблем. В портфолиото ни, освен предпазно бельо и памперси, предлагаме еднократни подложки с добавен аромат за по свежи и уютни дни.